Dugaan Konvo..

Oke kat sini Myra nak bagitau dulu yang bukan Myra konvo yerr. Next week convocation day kat kolej Myra. So firstly memang la happy sebab klas x de sampai hari Selasa #bahagianya aku seminggu    second, time konvo mestila ada ekstival, maka banyaklah gerai2 yang dibuka dan bertambahlah dugaan sebab banyak kepingan duit akan melayang. hukhuk Thats why most of my classmate balik rumah. Diorang cakap kalau stay kat hostel time convo tu memang melayang la duit diorang #untungla rumah dekat 

Tapi Myra akan cuba sedaya upaya tahan hawa nafsu membeli dan belah. Nak bajet sebab buku untuk sem nih tak beli lagi. Walaupun ada 5 subjek jer, tapi bukunya semua boleh tahan la harga..#nak belajar kena banyak berkorban kan?   Tapi sebenarnya ada lagi perkara yang best selain membeli belah time convo tu. NAk tau ape?  Jeng jeng jeng...

Mula esok ada something macam ceramah la oleh Ustazah Fatimah Syarha. Korang kenal tak? Alaa Islamic novelis tu. #kalau tak tau gak search jer kat google     Pastu hari Jumaat ada talk Hijrah Cinta oleh Ustazah usrah kat Tv9 tu and ada Diana Amir. #tersangat eksaited nak tengok dia bertudung dengan lebih dekat   Hari Sabtu plak ada Diskusi Hijrah Ustaz Ghazali dengan Catriona Ross and Ahad malam ada konsert nasyid #ni yang sedih sebab diorang caj tiket rm5.     Kalau buat kat tempat terbuka memang sah2 la Myra seludup masuk tengok konsert free, tapi diorang buat kart dalam PKK. So hanya mampu mendengar dari luar je la. #ada kumpulan UNIC, my febret nasyid group

Lagi satu sapa yang minat dengan ustaz Don Daniyal rancangan Asslalamualaikum kat tv Alhijrah, dia pun ada gak. hehe

2 comments:

farz zull said...

wahh...banyaknya aktiviti, menarik semuanya! ;)

Amirah Azhar said...

haha..tau x pe..tp Myra x join semuanya..hihi