Port Dickson with DELS


Assalamualaikum..


Hari Sabtu lepas Myra and classmates (bukan semua) pegi Port Dickson. Ye la since kitorang dah last semester, kitorang decide spend sehari untuk create unforgettable memory together. Kitorang divide kepada 4 kereta and bertolak dalam pukul 8 lebih. Sampai PD dalam pukul 9 lebih macam tu. Sampai je kat PD, memang teruja gila tengok pantai dia. Subhanallah cantik sangat!


First pasang khemah tapi ada yang dah lari ke laut dah masa tu. Haha eksaited!! Lepas settle bab port untuk kitorang lepak, apa lagi, lari cari air la. Memang seronok giler! Lepas tu kitorang naik banana boat. Lepas discuss classmate Myra decide nak jatuh. ( Kalau nak naik banana boat kita boleh mintak nak jatuh atau tak nak jatuh) 



Mula2 naik memang best, lepas abang tu buat isyarat yang dia nak jatuhkan kami, semua dah gelabah. Sekali dah jatuh dalam air, seua panic. Maklumla kebanyakan first time naik banana boat, then kitorang jatuh kat tengah2 laut kot! Naseb baik pakai safety jacket. Alhamdulillah selamat. Kitorang dah jatuh sekali, means lagi 2 kali kitorang nak jatuh sebab maksimum untuk jatuh ialah 3 kali. Oh no! Tapi kali ni Myra prepare myself. Then masa jatuh kali kedua semua dah tak panic macam first time. Siap ada yang mintak nak relax dulu kat dalam air tu. HAHA


Yang kali ketiga, ni abang tu jatuhkan kitorang kat pantai. Kitorang spend time kat dalam air tu almost 6 jam. HAHA lepas keluar dari air semua dah mula tengok kulit masing2. Ada yang macam ketam bakar, sotong bakar, udang bakar.. lepas makan, ada yang sambung main air. Tapi Myra tak nak sebab dah panas terik time tu.


So kitorang pegi cari tandas, then tukar baju. Lepas tu, kitorang jalan2 cari makan jap. Myra ada beli t-shirt as souvenir untuk adik2 Myra. Lepas tu kitorang jalan2 tepi pantai sambil bergambar. Dalam pukul 5 lebih kitorang dah gerak balik. Tapi tak semua gerak sekali sebab ada yang nak singgah kat pasar malam kat area PD tapi kitorang balik terus.


Masa nak balik, hujan lebat gila! Sampai tak Nampak jalan pastu jalan jem pulak sampai 2 kali. Sebabnya ada eksiden. Kitorang selamat sampai kat KUIS pukul 7 malam.
Ni Myra share siket pic kat Posrt Dickson.. XD







































2 comments:

seeha said...

ak suka gmbo keempat tuh..happy family..

Myraamirah Azhar said...

ambuiii.. haha.. jangan cakap camtu.. segan aku..