Stressfull + Tired Day

Assalamualaikum..

Terasa malas nak hapdet tapi tetap nak hapdet gak #ape punya ayat daa. Hari ni memang menguji kesabaran betul la. Tau tak napa? Meh sini Myra nak story kat korang semua. Semua ni berounca dari Myra sendiri. hehe Hari Myra ada 2 exam paper, pagi dan petang. Pagi paper Principles of Translation n petang Advanced English Proficiency. Sekali dalam kepala hotak ni set pagi Advanced n petang Translation. So da set dalam kepala hotak ni bila habis jawab paper Advanced, boleh la aku balik study Translation plak #bajet pandai sangat la tu 
Seperti besala kalo Myra nak pi klas ke exam ke slalu pi ngan jiran kat hostel nih, Syima nama dia. Dengan hanya membawa stationery + kad matrik + slip exam Myra pun dengan senang hati gerak pi PKK (tempat exam) tapi masa otw nak pi exam tu ada kawan2 klas tegur "kamus mana?" #subject ni kitorang boleh bawak kamus Tapi saya buat tak tahu #ye la dalam pala hotak ni dok pikir Translation petang karang n maybe diorang nak stay kat masjid jer lepas habis exam sekali tengah sembang2 ngan si Syima nih baru saya tau yang Translation pagi n Advanced petang. Mau tak gabra time tu. Kitorang dah separuh jalan dah nak sampai PKK tu #jarak antara hostel dengan PKK tu boleh la tahan :) Dengan berat hatinya terpaksa pusing balik sambil berlari2 anak, balik ke hostel sebab nak ambik kamus. OTW balik tu dok pikio dalam kepala macam mana aku nak jawab exam nih. Satu ap pun aku tak bace. Habis la aku.



Sesampainya kat PKK tu kena beratur dulu sebab berada dalam golongan orang lewat. Kena tunggu ketua pengawas bg penerangan baaru bley masuk. Then da habis penerangan tu kami golongan yang terlewat ni masuk la PKK tu. Sekali dapat tempat kat depan skali. #Ada aku keshah? Buka jer paper Translation tu #dalam kepala dok risau dah takut tak leh jawab n takut kena repeat
Berbekalkan ilmu yang hanya hanya dipelajari dalam klas last skali sebelum cuti raya hari tu, Alhamdulillah saya boleh jugak jawab. Lepas habis jer jawab terus Myra keluar dari PKK tu lebih kurang dalam pukul 11 #saya ni bukan la yang suka tunggu dalam exam hall lama2 Terus balik hostel
Lepas solat zohor, terus siap untuk next paper plak, Advanced English Proficisa balik tadi bukan study pun Actually tak tau nak study apa. Sebabnya dok ingat Advanced ni senang ja. Hah! sekali tengok paper, memang mengucap panjang la. Tobat susah! Dah la kena wat essay dengan soklan pun jenuh baca 20 30 kali baru nak paham pakai jawab ikut dan ja.
 Salah satu sebab saya tak leh nak fokus jawab paper nih ialah ngantuk NGANTUK? yela semalam saya tak boleh tido la. Saya terlelap kejap tupun time Subuh pagi tadi. Pukul 8 dah bangun nak siap pegi exam dah.

So moral of the story, dah tau nak exam prepare awal2 jangan last minit baru nak kalut. hehe

2 comments:

CTK said...

lor...memang kelam kabut gitu....naseb baek smpat pegi amik kamus..hehehe


http://khayalan27.blogspot.com/

Amirah Azhar said...

@CTK hehe..naseb baik sempat..kalo x, mmg blur tyme jwb exam tuh